Anna pakastetaikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa toisesta levystä puolet pois ja nosta jääkaappiin. Leivo siitä parin päivän sisällä esim. marja-hedelmäpiirakka.
Nosta myös parsakaali sulamaan tai sulata se mikrossa. Valuta neste pois ja painele kevyesti talouspaperilla kuivaksi. Parsakaalinuput ehtivät kypsyä uunissa, kun ne eivät ole jäisiä.
Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan 30 cm:n metallivuokaan tai vastaavan kokoiseen nelikulmaiseen vuokaan. Nosta levy paperin kanssa vuokaan ja painele muotoonsa. Pistele haarukalla ja laita kylmään odottamaan.
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kevytruoka 4%, punajuuriperunasose ja mausteet. Leikkaa vuohenjuusto 10 yhtäsuureen palaan ja puolita ne tai jätä kokonaisiksi. Kaada punajuuri-munaseos vuokaan, lisää pinnalle parsakaalinuput tai sekoita ne ko. seoksen joukkoon. Tasoita pinta ja nosta päälle juustoviipaleet. Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 25 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen nostamista lautasen tai leikkuulaudan päälle.
Kun käytät koko 180g:n kokoisen pötkön chevreä, koko piirakan energiamäärä on 2128 kcal ja yhden annoksen 212 kcal. Chevren tilalle voit muuttaa esim. felita 5%:n tai muuta kevyttä fetatyyppistä juustoa. Valitse kasvis- tai maidottomassa vaihtoehdossa kevytruoka 4%:n tilalle soija light cousine 5% ja juuston tilalle tofua. Munan voit korvata soija- tai perunajauhoilla.