Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa 1-2 uunipeltiä leivinpaperilla. Kuori perunat, punajuuret, porkkanat ja sipuli ja raasta ne hienoksi (käytä kumihansikkaita).
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon jauhot, mausteet, öljy ja raasteet. Sekoita hyvin. Nosta lusikalla nokareita (12 pihviä) leivinpaperin päälle ja painele litteiksi. Paista 225 asteessa n. 20 min. tai pidempään punajuuresta riippuen. Kokeile kypsyyttä maistamalla pieni pala.
Valmista sillä aikaa purjomuhennos. Halkaise purjot ja huuhdo hyvin. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja nosta laakeahkoon kasariin. Lisää öljy ja anna hautua sekoitellen hetken aikaa. Lisää Flora 4% ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti kannen alla. Mausta ja tarkista maku.
Lohko huuhdottu kukkakaali ja keitä höyryssä juuri ja juuri kypsäksi. Kokeile tikulla.
Sekoita salaatti. Käytä salaattiin edellisenä päivänä jääneitä tai pakastettuja keitettyjä vihreitä papuja.
Nauti punajuuripihvit ja purjomuhennos höyryssä kypsennetyn kukkakaalin ja salaatin kera.
Punajuuripihvit maistuvat myös kylminä esim. leivän päällä eväänä.
Jos haluat ateriaan lisää proteiinia, voit lisätä raastepihvien joukkoon 1 prk Salaattikuutiot Viola 2% laktoositon Valio. Silloin pihvien kappalepaino lisääntyy n. 16 g.
Yksi pihvi painaa noin 70 g (annos 210 g) ja yksi annos purjomuhennosta n. 150 g, yksi annos salaattia 155 g.