Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa 1-2 uunipeltiä leivinpaperilla. Kuori perunat, punajuuret, porkkanat ja sipuli ja raasta ne hienoksi (Käytä kumihansikkaita). Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon jauhot, mausteet, öljy ja raasteet. Sekoita hyvin. Nosta lusikalla nokareita (12 pihviä) leivinpaperin päälle ja painele litteiksi. Paista 225 asteessa n. 20 min. tai pidempään punajuuresta riippuen. Kokeile kypsyyttä maistamalla pieni pala. Valmista sillä aikaa purjomuhennos. Halkaise purjot ja huuhdo hyvin. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja nosta laakeahkoon kasariin. Lisää öljy ja anna hautua sekoitellen hetken aikaa. Lisää becelruoka7% ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti kannen alla. Mausta ja tarkista maku.
Nauti punajuuripihvit ja purjomuhennos esim. höyryssä kypsennetyn kukkakaalin ja keitettyjen vihreiden papujen kera.
Proteiinilisäksi sopii hyvin raejuusto tai kevyet salaattijuustokuutiot.
Punajuuripihvit maistuvat myös kylminä esim. leivän päällä eväänä. Yksi pihvi painaa noin 70 g ja yksi annos purjomuhennosta n. 150 g