Pane isoon kasariin öljy ja 2 rkl vettä sekä sipuli ja valkosipuli. Kuumenna, kunnes seos sihisee ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon riisi ja kypsennä 2 min. Lisää vermutti tai viini ja keitä, kunnes neste on haihtunut.
Sekoita nyt joukkoon neljäsosa kuumasta liemestä. Keitä keskilämmöllä jatkuvasti hämmentäen, kunnes kaikki neste on imeytynyt.
Lisää taas neljäsosa liemestä ja keitä hämmentäen, kunne se on imeytynyt. Jatka näin, kunnes kaikki liemi on käytetty ja riisi paksua, turvonnutta ja pehmeää. Siihen menee noin 15-18 minuuttia. Jos riisi kaipaa ylimääräistä nestettä, lisää kiehuvaa vettä pannusta pieninä tilkkoina kokoajan hämmentäen. Mausta hyvin ja sekoita joukkoon parmesaani.
Viipaloi herkkusienet ja keitä ne pikkutilkassa kasvislientä. Lisää punajuuret ja sienet risottoon ja hauduta muutama minuutti. Nauti heti, ennekuin risotto menettää kermamaisen koostumuksensa.