Ladataan... Ladataan...

Purjopiirakka

Valmistusaineet 10:lle
400 g valmista piirakkataikinaa
Reseptin osa 2
1 kpl (keskik.) purjo
2 rkl öljyä
1 dl valkoviiniä
1 tl timjamia
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
200 g ranskankermaa (15-18% rasvaa)
2 dl kevyttä emmentaljuustoraastetta
2 tl sinappia
Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohueksi levyksi, ja nosta se piirasvuokaan (halkaisija noin 24 cm). Esipaista pohjaa uunissa kymmenen minuuttia.

Huuhdo purjo, ja leikkaa se renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla, ja paista purjorenkaat siinä pehmeiksi. Kaada viini pannulle. Keitä kunnes viini on lähes haihtunut. Lisää timjami ja siirrä pannu sivuun.

Kaada purjot piiraspohjalle. Vatkaa muna rikki, ja sekoita se ranskankermaan. Lisää juustoraaste ja sinappi ja lusikoi seos esipaistetulle piiraalle. Paista piirasta 20 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä ja pohja kypsyy.

Yksi annos sisältää 258 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":159,"alcohol":7,"protein":28,"carbohydrates":64},"weight":{"fat":17.45,"alcohol":1.01,"protein":6.83,"carbohydrates":15.7,"saturated_fat":7.78,"sugar":1.87,"fibre":1.38,"salt":0.52},"percent_raw":{"fat":0.6177671199624452,"alcohol":0.02780954087997789,"protein":0.10739045589773413,"carbohydrates":0.2470328832598427},"percent":{"fat":62,"alcohol":3,"protein":11,"carbohydrates":25},"total":{"kcal":258,"weight":52.54,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":108.75},"item_type":"recipe","recipe_id":301375,"servings":10}}

 
Sulje