Ladataan... Ladataan...

Raparperikakku maidoton munaton

Valmistusaineet 8:lle
300 g Raparperi
0.8 dl Sokeri
2.8 dl Vehnäjauho puolikarkea
1.5 tl Leivinjauhe
1 tl Kardemumma
0.5 dl Sokeri
2.5 dl Kaurakerma ruokaan 13 %
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa tasapohjainen vuoka leivin- tai gourmanda ruoanlaittopaperilla. Leikkaa huuhdottu raparperi noin yhden cm:n paloiksi ja nosta kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja 0.5 dl sokeria keskenään. Sekoita joukkoon kaurakerma. Kaada taikina vuokaan. Sekoita 0.75 dl sokeria raparperipalojen joukkoon ja levitä heti tasaisesti kakkutaikinan pinnalle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Piirakka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Vinkki

Kardemumman tilalla voit käyttää esim. kanelia tai vaniljasokeria.

Yksi annos sisältää 194 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":141},"weight":{"fat":4.39,"alcohol":0,"protein":2.94,"carbohydrates":34.14,"saturated_fat":0.55,"sugar":15.01,"fibre":1.65,"salt":0.32},"percent_raw":{"fat":0.21039131427816216,"alcohol":0,"protein":0.06265934093177593,"carbohydrates":0.7269493447900619},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":73},"total":{"kcal":194,"weight":58.99999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":106.53},"item_type":"recipe","recipe_id":1024422,"servings":8}}

 
Sulje