Puhdista herkkusienet siveltimellä tai talouspaperilla. Leikkaa sienet viipaleiksi tai 2-4 osaan koosta riippuen. Paista pinnoitetulla pannulla välillä sekoittaen, kunnes neste on lähes haihtunut. Vedä sienet lastalla vähän syrjään ja lisää pannulle vähän oliivi- tai rypsiöljy ja purista sekaan 1-2 valkosipulin kynttä koosta riipuen. Kuullota pehmeäksi ja sekoita sienten joukkoon. Kaada lautaselle jäähtymään.
Hienonna persilja ja sekoita se jäähtyneiden sienten joukkoon. Valuta ravunpyrstöt. Voit käyttää myös katkarapuja. Hienonna tilli ja sekoita siitä osa ravunpyrstöjen joukkoon. Suikaloi jäävuorisalaatti. Korvaa osa salaatin lehdistä esim. kuvassa olevalla pikku-gem tai muulla salaatilla. Leikkaa kurkku ja kuorittu meloni kuutioiksi. Sekoita kastike sitruunasta puristetusta mehusta (1-3 rkl, maun mukaan) ja hyvästä oliivi- tai rypsiöljystä. Mausta ripauksella merisuolaa ja mustapippurilla myllystä. Kokoa salaatti kahdelle lautaselle. Ripottele pinnalle loput tillistä. Leikkaa sitruunasta muutama ohut lohko ja nosta ne salaatin päälle.
Annoksesta tulee 4-6 alkuruoka-annosta. Nauti salaatin kanssa esim. paahtoleipää.