Kaikkien raaka-aineiden tulee olla kylmiä, kun valmistat kalamureketta. Jauha haukifileet lihamyllyllä tai paloittele ja hienonna ne monitoimikoneessa. Jos käytössäsi ei ole kumpaakaan, hakkaa kala hienoksi isolla veitsellä kalalaudan päällä. Lisää monitoimikoneen kulhoon muut aineet ja pyöräytä taikina tasaiseksi massaksi tai sekoita kaikki aineet käsin. Nosta massasta ruokalusikalla uunipellille leivinpaperin tai Gourmanda ruoantlaittopaperin päälle 10-12 nokaretta ja painele ne vedellä kostutetuin käsin tai lusikalla pihveiksi. Kypsennä 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Voit kypsentää pihvit myös pinnoitetussa lettu- tai paistinpannussa ilman rasvaa tai vähän rasvaa käyttäen. Nauti haukimurekepihvit keitettyjen perunoiden, perunalumen (puserrettua keitettyä perunaa) ja kasvisten kera. Pihvit maistuvat myös kylminä ruisleivän päällä.