Ladataan... Ladataan...

Raskitettu vaalea leipä, 2 kpl, 1 viipale= 1/2 annosta

Valmistusaineet 12:lle
5 dl Vesi
10 g Hiiva
5 dl Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
1 rkl Siirappi
1 tl Ruokasuola
0.3 dl Vesi
15 g Hiiva
5 dl Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
Ohjeet

Liuota hiiva viileään veteen (n.+20 astetta). Sekoita joukkoon sämpyläjauhot. Anna taikinajuuren seistä huoneenlämmössä peitettynä 5-6 tuntia.

Lisää taikinajuureen siirappi, suola sekä pieneen vesi määrään liuotettu hiiva. Alusta taikina vehnä- tai sämpyläjauhoilla kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkää leipää jauhotetulla työpöydällä. Leikkaa terävällä veitsellä leipien pintaan ristikkäisviillot ja nosta leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Voit paistaa taikinan myös savipadassa. Anna leipien kohota liinalla peitettyinä. Paista leipiä 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25-40 minuuttia leipien muodosta riippuen.

Yksi annos sisältää 146 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":116},"weight":{"fat":1.02,"alcohol":0,"protein":5.14,"carbohydrates":28.54,"saturated_fat":0.09,"sugar":1.53,"fibre":2.66,"salt":0.53},"percent_raw":{"fat":0.06359746832957912,"alcohol":0,"protein":0.14279890098268114,"carbohydrates":0.7936036306877398},"percent":{"fat":6,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":79},"total":{"kcal":146,"weight":39.510000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":94.33},"item_type":"recipe","recipe_id":1024254,"servings":12}}

 
Sulje