Ladataan... Ladataan...

Ruismarjapuuro makeutusaineella

Valmistusaineet 4:lle
2 dl Puolukka
8 dl Vesi
0.3 rkl Makeutusaine aspartaami, jauhe
2 dl Ruisjauho, kokojyväjauho
Ohjeet

Survo (huuhdotut) marjat kattilan pohjalla. Lisää vesi ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele sekaan ruisjauhot koko ajan esim. pallovatkaimella hämmentäen. Sekoita pohjaa myöden. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä 45-60 min. usein kauhalla sekoittaen, ettei se tartu pohjaan kiinni. Jos kypsä puuro on liian löysä, suurusta se perunajauhoilla (½-1 rkl perunajauhoja/ 2-3 rkl kylmää vettä). Mausta puuro lopuksi makeutusaineella.

Vinkki

Nauti puuro maidon kera. Jos haluat lisää makeutta, ripottele puuron pinnalle vähän sokeria tai makeutusainetta.

Yksi annos sisältää 86 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":6,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":70},"weight":{"fat":0.67,"alcohol":0,"protein":2.54,"carbohydrates":17.38,"saturated_fat":0.06,"sugar":2.67,"fibre":4.6,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.07057279792167624,"alcohol":0,"protein":0.11862410789541872,"carbohydrates":0.810803094182905},"percent":{"fat":7,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":81},"total":{"kcal":87,"weight":27.92,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":257.61},"item_type":"recipe","recipe_id":1024296,"servings":4}}

 
Sulje