Levitä muffini-, pienet paperi- tai alumiinivuoat tms. uunipellille. Paperivuokia kannattaa laittaa kaksi päällekkäin. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Mittaa jauhot, leivinjauhe, mantelirouhe ja kardemumma kulhoon ja sekoita hyvin. Voit halutessasi jättää kardemumman pois. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos, pullomargariini ja kevytsoija ja sekoita pelkillä vatkaimilla. Jaa taikina lusikalla pikkuvuokiin. Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmmalla tasolla noin 12 minuuttia. Kokeile kypsyys. Anna jäähtyä vuoissaan. Irrota varovasti.
Vatkaa pölysokeri ja vesi tasaiseksi ja kiiltäväksi. Jaa hillo torttujen päälle ja ympäröi hillosilmä sokerivesikuorrutuksella lusikasta valuttaen. Anna jähmettyä. Voit halutessasi kostuttaa Runebergin tortut rommilla tai rommiesanssilla maustetulla vedellä tai esim. omenamehulla. 1 dl mehua riittää 12 torttuun.