Ladataan... Ladataan...

Suppilovahvero-parsakaalipiirakka ruistaikinasta

Valmistusaineet 8:lle
250 g Ruistaikina
300 g Suppilovahvero
100 g Sipuli
3 tl Rypsiöljy
200 g Parsakaali
1 prk Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1 tl Basilika, kuivattu
1 dl Persilja, tuore
Ohjeet

Anna ruistaikinalevyn sulaa huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Painele ja kauli se pehmeänä leivinpaperi päällä pyöreäksi metalliseen piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) ja sen reunoille sopivaksi.

Valmista täyte. Paista suppilovahveroita omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut, jos käytät tuoreita sieniä. Kun käytät pakastettuja, anna niiden sulaa. Pakastettuja sieniä tarvitset noin 3 dl tai vaihtoehtoisesti kuivattuja noin kourallisen. Liota kuivatut sienet ennen käyttöä.

Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää sienet ja paista hetken aikaa. Anna jäähtyä. Käytä sulatettua pakastekukka- tai parsakaalia tai kypsää pilkottua kukkakaalia. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kevytruokakerma, suola, mausteet ja hienonnettu persilja. Levitä sienet ja kukkakaalipalat taikinalevylle. Kaada ruokakerma-munaseos tasaisesti päälle.

Paista 225 asteessa noin puoli tuntia uunin alimmalla ritilätasolla.

Vinkki

Kun käytät keraamista tai lasista vuokaa, kypsyminen kestää vähän pidempään. Nauti piirakka lämpimänä vihreän salaatin kera. Suppilovahveron tilalla voit käyttää muita sieniä.

Yksi annos sisältää 160 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":86,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":51},"weight":{"fat":9.04,"alcohol":0,"protein":5.44,"carbohydrates":12.08,"saturated_fat":3.03,"sugar":2.28,"fibre":4.18,"salt":0.9},"percent_raw":{"fat":0.5372087750727768,"alcohol":0,"protein":0.1436790084285683,"carbohydrates":0.31911221649865507},"percent":{"fat":54,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":160,"weight":36.95,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":155.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1023997,"servings":8}}

 
Sulje