Ladataan... Ladataan...

Sushi kotimaisesta kalasta

Valmistusaineet 6:lle
Awasezukastike:
4 rkl riisiviinietikkaa
1.5 dl sokeria
2 tl suolaa
10 kpl Tuoreita nahattomia silakkafileitä
3 rkl riisiviinietikkaa
0.5 tl suolaa
0.5 kpl (keskik.) kurkkua
1 tl (raastettu) wasabitahnaa
Nigrisushi:
100 g Kevyesti suolattua kirjolohta
150 g Kevyesti suolattua siikaa
1 tl (raastettu) wasabitahnaa
Sushiriisi:
6 dl sushiriisiä
7 dl vettä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset kastikkeeseen 20 palaa silakkamakia ja 4 arkkia paahdettua norilevää.

Huuhtele riisiä siivilässä kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi kirkastuu. Pane vesi ja riisi kattilaan. Keitä riisiä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Anna riisin seistä 10–15 minuuttia liedellä kantta avaamatta. Sekoita riisiviinietikka ja suola silakkafileiden joukkoon ja anna maustua vartin verran. Sekoita awasezukastikkeen aineet ja kuumenna kastiketta 30 sekuntia mikrossa. Siirrä riisi isoon kulhoon ja sekoita joukkoon awasezukastike. Sekoita riisiä leikkausliikkein, älä painele äläkä survo.
Levitä työpöydälle bambusta valmistettu sushin käärimismatto. Aseta norileväarkki matolle. Kostuta kädet vedellä ja painele noin puolen sentin kerros jäähtynyttä sushi-riisiä leväarkille.
Tee silakkafileet nahattomiksi. Ota tiukka ote nahasta ja vedä sitä kohti pyrstöpäätä. Leikkaa kurkku suikaleiksi pituussuunnassa. Asettele nahattomia silakkafileitä ja pitkiä, ohuita kurkkuviipaleita levyn etureunalle ja sipaise mukaan wasabia.
Rullaa levy kääretortun tapaan bambualustaa apunasi käyttäen. Anna vetäytyä kylmässä ja leikkaa kääryleestä parin sentin paksuisia viipaleita. Yhdestä rullasta tulee noin viisi palaa.
Tee nigrisushit (16 kpl). Leikkaa kirjolohi ja siika ohuiksi viipaleiksi. Tee sushiriisistä kämmenissäsi pieniä palloja. Sipaise hieman wasabia lohen pintaan ja kääräise lohiviipale riisipallon päälle.
Tarjoa sushipalojen lisänä soijakastiketta, garilastuja sekä wasabitahnaa. Nauti sushi valmistuspäivänä!

Yksi annos sisältää 295 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":52,"alcohol":0,"protein":59,"carbohydrates":184},"weight":{"fat":5.67,"alcohol":0,"protein":14.53,"carbohydrates":45.08,"saturated_fat":1.2,"sugar":21.81,"fibre":0.99,"salt":2.66},"percent_raw":{"fat":0.17621408127920757,"alcohol":0,"protein":0.20077709793076706,"carbohydrates":0.6230088207900254},"percent":{"fat":18,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":62},"total":{"kcal":296,"weight":91.94,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":352.02},"item_type":"recipe","recipe_id":1235,"servings":6}}

 
Sulje