Liuota hiiva kädenlämpöiseenveteen. Lisää noin 3 rkl öljyä tomaattipurkista. Lisää suola ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Jätä taikina pehmeäksi, ja taputtele se käsin jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna taikinalevyn kohota liinan alla puoli tuntia.
Pilko tomaatit, ja paina ne taikinaan oliivien kanssa. Jos käytät puolikuivattuja tomaatteja, jätä ne isommiksi paloiksi kuin sitkeät aurinkokuivatut tomaatit. Voitele leipä tomaattipurkin öljyllä ja ripottele pinnalle rosmariini (ja suola).
Paista leipää 225 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia leivän paksuudesta riippuen.
Leikkaa leipä annospaloiksi ja halkaise ne.
Voit täyttää leivät esimerkiksi salaattijuustolla, rucolalla, tomaatilla, päärynällä ja säilötyllä munakoisolla.