Ladataan... Ladataan...

Täysjyväpitaleivät

Valmistusaineet 8:lle
2.5 dl Vettä
1 tl Suolaa
2 dl Sokeria
11 g Kuivahiivaa (1 pussi)
5 dl Täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl Rypsiöljyä
Ohjeet

Liuota lämpimään veteen suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 8 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kauli tai taputtele ne ohuiksi leipäsiksi jauhotetulla pöydällä. Anna leipästen kohota liinan alla.

Paista leipiä 250 asteessa n. 8 minuuttia.

Vinkki

Täytä haluamallasi täytteellä ja nauti!

Yksi annos sisältää 255 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":185},"weight":{"fat":4.66,"alcohol":0,"protein":6.22,"carbohydrates":44.5,"saturated_fat":0.4,"sugar":21.55,"fibre":4.76,"salt":0.8},"percent_raw":{"fat":0.1712174309604773,"alcohol":0,"protein":0.10162014215240499,"carbohydrates":0.7271624268871177},"percent":{"fat":17,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":73},"total":{"kcal":254,"weight":82.89,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":98.63},"item_type":"recipe","recipe_id":171232,"servings":8}}

 
Sulje