Käytä isoja herkkusieniä. Poista sienistä jalat ja hienonna ne.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Silppua tomaatit ja persilja. Murenna leipäviipaleet.
Kuullota täytettä mausteineen öljytilkassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia sekoitellen, jäähdytä hetki ja lisää lopuksi tuorejuusto mukaan. Kuullota vielä 5–10 minuuttia. Voit säilyttää täytettä jääkaapissa kannellisessa rasiassa.
Täytä herkkusienet ja kiedo jokaisen sienen ympärille pekonisiivu. Nosta voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja hieman ruskistunut.
Tarjoa keitettyjen, mieluiten uusien perunoiden kera.
Voit tarjota herkkusienet myös salaatin ja perunamunakkaan kanssa.