Nosta kirjolohifilee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 180-200 asteessa 20-25 minuuttia. Silloin kirjolohi on selkäpuolelta (paksummasta kohdasta) mehevää ja vähän läpikuultavaa. Jos haluat kirjolohesta täysin kypsää, anna sen olla uunissa 5 min pidempään.
Valmista sillä välin kantarellikastike. Pilko kantarellit pannuun ja anna nesteen haihtua välillä sieniä käännellen. Hienonna sipuli ja kypsennä se mikrossa täysin pehmeäksi. Lisää sipuli sienten sekaan ja ripottele joukkoon jauhot. Sekoita hyvin ja anna kypsyä pari minuuttia. Kaada ruokakerma pannulle ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Lisää kirjolohen pinnalle tuoretta tilliä ennen pöytään nostamista.
Laita perunat tai muu lisuke kiehumaan ennen kuin työnnät kalan uuniin.