Valmista ensin pinnalle tuleva jogurtti-suklaaseos. Kuumenna 1 dl jogurttia kattilassa. Lisää valkosuklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää loppu jogurtti, muna ja inkivääriä.
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää muna, haalea rasvasula ja 1 dl vaniljajogurttia. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24–26 cm).
Halkaise luumut ja poista kivet. Käytä luumut puolikkaina tai leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne taikinan päälle. Etene ulkoreunasta keskustaan. Kaada päälle jogurtti-suklaaseos.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30–35 minuuttia.
Voit käyttää luumujen asemesta happamia omenia viipaleina tai 3–4 dl pakastepuolukoita ja korvata margariinin voilla.