Ladataan... Ladataan...

Välimerellinen silakkapannu

Valmistusaineet 3:lle
300 g Silakkafilee
100 g Pinaatti
150 g Tomaatti
3 g Oliiviöljy
2.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Leikkaa silakkafileet kahtia ja poista selkäeväät, jos fileet ovat isoja. Huuhdo ja ravistele pinaatti tai rukola. Lohko tomaatit. Mittaa oliiviöljy (1 rkl = 15 g) pinnoitettuun tai teräs/kuparipannuun ja kuumenna. Lisää silakkafileet ja pinaatin lehdet. Pyöräytä lastalla varovasti pari kertaa ja lisää tomaatilohkot. Anna hautua pari minuuttia kannen alla. Mausta ½ tl (= 2,5 g) merisuolalla ja mustapippurilla myllystä.

Vinkki

Nauti hyvän leivän, keitetyn perunan, Kukkakaali-perunamuusin tai täysjyväpastan kera. Pienet silakkafileet kypsyvät ja hajoavat myös helposti.

Yksi annos sisältää 169 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":92,"alcohol":0,"protein":68,"carbohydrates":9},"weight":{"fat":10.16,"alcohol":0,"protein":16.9,"carbohydrates":2.15,"saturated_fat":2.14,"sugar":1.7,"fibre":1.21,"salt":5.63},"percent_raw":{"fat":0.5454941960230303,"alcohol":0,"protein":0.40324332469605,"carbohydrates":0.051262479280919516},"percent":{"fat":55,"alcohol":0,"protein":40,"carbohydrates":5},"total":{"kcal":168,"weight":39.89,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":189.63},"item_type":"recipe","recipe_id":1024639,"servings":3}}

 
Sulje