Sekoita raakaan riisiin varovasti suolaa, minttua, tilliä, mustapippuria ja hienonnettu sipuli, lisää oliiviöljyä ja sekoita se riisiin. Lisää huuhdottujen lehtien nurjalle puolelle täytettä ja kääräise sikarin muotoisiksi tiiviiksi paketeiksi. Lado astiaan jonka öljytyllä pohjalla irtolehtiä. Viipaloi valkosipulin kynsi kääryleiden joukkoon. Aseta pieni lautanen painoksi alassuin, lisää vettä niin että kääryleet ovat nesteen peitossa. Hauduta kattilassa kypsäksi. Valuta valmiiden kuumien kääryleden päälle sitruunanmehua. Voit käyttää myös ryöpättyjä mustaherukanlehtiä tai ryöpättyjä varhaiskaalia, savoijinkaalia. Valkokaalikin käy, lisää silloin persiljaa koristeeksi ja sitruunan viipaleita.
samalla ohjeella voit tehdä suppilovahvero-riisitäytteellä, muuta vain maustaminen sienille sopivaksi. Jos lisäät täytteeseen lihaa, tee liemi tomaattimurska - valkosipuli - lihaliemi-pohjainen ja vähennä täytteen riisi puoleen, lisää jauheliha, muuta mausteiksi: jeera, neilikka, maustepippuri, mustapippuri, suola, paprika.