Paloittele kasvikset ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon tuoreet suppilovahverot (tai herkkusienet) ja kuullota vielä hetki. (Voit käyttää myös kuivattuja sieniä, jolloin voit murskata ne suoraan liemeen.)
Lisää vesi ja liemikuutiot ja leikkaa sekaan tuore timjami. Anna porista miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa sulatejuusto nokareina.
Lisää paloitellut kalafileet (poista fileistä keskellä olevat pystyruodot, kokeile sormella, kahdella vierekkäisellä viillolla) ja keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi katkaravut ja hienonnettu tilli. Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.
Herkullinen itse valmistamasi ahvenliemi valmistuu pienistä onkikaloista, joilla ei ole muuta käyttöä. Poista pienistä ahvenista kidukset ja sisälmykset, huuhdo ja lado ne kattilaan. Lisää paloiteltu porkkana ja sipuli sekä kokonaisia pippureita. Kaada päälle vettä niin, että ahvenet peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja siivilöi.