Leikkaa kurpitsa isolla tukevalla veitsellä puoliksi. Koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa edelleen sopivan kokoisiksi paloiksi ja nosta ne uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-225 asteessa 30-50 minuuttia kurpitsalajikkeesta riippuen.
Runsaammin vettä sisältävä kurpitsa kypsyy nopeammin. Nauti kurpitsalohkoja kasvislisäkkeeksi.
Uunissa kypsennetty kurpitsa ja siitä valmistettu sose on maukkaampaa kuin höyrytetyistä tai vesitilkassa keitetyistä kuutioista/lohkoista valmistettu sose. Voit pakastaa sosetta tai valmistaa siitä muutaman päivän sisällä esim. kurpitsapiirakkaa tai lisätä sosetta sämpylä- tai leipätaikinaan ja kakkuihin tai sosekeittoihin. Noin kilosta oranssista litteää kurpitsaa saa 800-850 g sosetta, vesipitoisista ja pienimmistä 700-750 g. Kurpitsan energiamäärä on niin pieni, ettei eroilla ole merkitystä.