Ladataan... Ladataan...

Kurpitsalohkot uunissa

Valmistusaineet 12:lle
1000 g Kurpitsa
Ohjeet

Leikkaa kurpitsa isolla tukevalla veitsellä puoliksi. Koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa edelleen sopivan kokoisiksi paloiksi ja nosta ne uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-225 asteessa 30-50 minuuttia kurpitsalajikkeesta riippuen.

Vinkki

Runsaammin vettä sisältävä kurpitsa kypsyy nopeammin. Nauti kurpitsalohkoja kasvislisäkkeeksi.

Uunissa kypsennetty kurpitsa ja siitä valmistettu sose on maukkaampaa kuin höyrytetyistä tai vesitilkassa keitetyistä kuutioista/lohkoista valmistettu sose. Voit pakastaa sosetta tai valmistaa siitä muutaman päivän sisällä esim. kurpitsapiirakkaa tai lisätä sosetta sämpylä- tai leipätaikinaan ja kakkuihin tai sosekeittoihin. Noin kilosta oranssista litteää kurpitsaa saa 800-850 g sosetta, vesipitoisista ja pienimmistä 700-750 g. Kurpitsan energiamäärä on niin pieni, ettei eroilla ole merkitystä.

Yksi annos sisältää 10 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":1,"alcohol":0,"protein":2,"carbohydrates":7},"weight":{"fat":0.08,"alcohol":0,"protein":0.58,"carbohydrates":1.67,"saturated_fat":0,"sugar":1.42,"fibre":1.67,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.07692307919526627,"alcohol":0,"protein":0.2393162660775805,"carbohydrates":0.6837606547271533},"percent":{"fat":8,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":68},"total":{"kcal":10,"weight":5.42,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":83.33},"item_type":"recipe","recipe_id":1024557,"servings":12}}

 
Sulje