Kuumenna uuni sataan asteeseen. Voitele leivinpaperille halkaisijaltaan 24-senttinen ympyrä. Aseta paperi uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vähitellen sokeria ja vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa, lisää viinietikka, maissitärkkelys siivilän läpi sekä vaniljasokeri.
Levitä tai pursota marenkiseos leivinpaperille voidellun alueen päälle. Paista uunin keskitasossa 1,5 tuntia. Marengin tulee olla päältä rapeaa ja oljenväristä, mutta sisältä pehmeän vaahtomaista.
Nosta marenki lastan avulla pelliltä kakkuvadille. Poista paperi ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma tai vaniljakastike vaahdoksi. Mausta vaahto halutessasi munaliköörillä.
Levitä vaahto marenkipohjalle. Koverra lusikalla passionhedelmän sisus ja valuta kermavaahdon päälle. Lisää hedelmät ja/tai marjat. Tarjoa heti jälkiruoaksi.
Pohjan voit tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä se kuivassa paikassa peittämättömänä.