Lisäksi tarvitset 2 vaniljatankoa Piimä-vaniljasorbettiin.
Valmista sokerisiirappi lisäämällä kiehuvaan veteen kidesokeria. Kuumenna liuosta niin kauan, että kaikki sokeri on sulanut. Jos sinulla on lämpömittari, keitä seosta, kunnes mittari näyttää 105 astetta. Pane kuoritut raparperitangot kuumaan sokerisiirappiin ja anna niiden pehmetä sokeriliemessä.
Valmista sabayonkastike. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Pane kulho vesihauteeseen ja lisää kuohuvaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto sakenee. Kastike on kypsää, kun siitä ei irtoa nestettä kattilan pohjalle ja vaahto pysyy kuohkeana. Lisää kypsän kastikkeen joukkoon sokeroimaton mansikkasose.
Kaada kastiketta raparperien päälle. Pane lautaset uuniin niin lähelle grillivastusta kuin mahdollista. Kuorruta pari minuuttia, eli kunnes pinta saa kullankeltaisen värin. Tarjoa heti piimäsorbetin kanssa.
Piimä-vaniljasorbetti: Valmista sokerisiirappi. Lisää kiehuvaan veteen sokeri. Kuumenna liuosta niin kauan, että kaikki sokeri on sulanut. Jos sinulla on lämpömittari, keitä seosta, kunnes mittari näyttää 105 astetta. Anna liemen jäähtyä.
Halkaise vaniljatangot ja kaavi sisukset piimän joukkoon. Kaada vaniljapiimä sokerisiirapin joukkoon ja pane seos jäätelökoneeseen. Käytä konetta, kunnes sorbetti on jäätynyt.
Jos jäädytät sorbetin pakastimessa, käy vatkaamassa sitä puolen tunnin välein, jotta jäätyminen on tasaista ja sorbetin rakenne pysyy hileisenä.