Voit valmistaa vain tämän pienen annoksen, joka on 1/4 rahkavoitaikinasta. Ja silloin siitä tulee 12 kpl pieniä joulutorttuja Jos kaksinkertaistat eli teet ½ annosta, saat samalla vaivalla pienet joulutortut ja pienen piirakkapohjan (halkaisija n. 20 cm) suolaiselle tai muulle piirakalle tai 24 pientä joulutorttua. Voit tietysti valmistaa koko taikinamäärän ja valmistaa siitä 48 pientä joulutorttua. Taikina säilyy kylmässä pari päivää. Mutta houkutteleeko suuri määrä syömään enemmän? Joulutortuthan ovat parhaimmillan juuri paitettuina.
Paloittele kova voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää rasvaton maitorahka ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Pyöräytä kone käyntiin ja anna käydä sen verran että taikina sekoittuu, jos se tuntuu kuivalta lisää 1-2 tl kylmää vettä. Katkaise virta, kun taikina alkaa muodostua palloksi. Tai nypi ja sekoita keskenään pehmeä rasva, rahka, ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää tarvittaessa vähän kylmää vettä.
Pieni määrä taikinaa on helpompi nyppiä. Onnistuu myös pienessä monitoimikoneessa. Levitä pala kelmua työpöydälle ja kaada taikina sen päälle. Levitä pinnalle toinen pala kelmua ja painele taikina litteäksi tasareunaiseksi levyksi. Nosta kylmään noin tunniksi tai pidemmäksi ajaksi esim. vuorokaudeksi.
Painele kaulimella taikina pidemmäksi kelmun läpi. Nosta kelmu pois ja taittele kolmeen osaan päällekkäin ja käännä 90 astetta. Nosta kelmu päälle ja toista halutessasi niin saat torttuihin lehtevyyttä. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä 30x20 cm:n kokoiseksi levyksi ja leikkaa viivotinta apuna käyttäen taikinapyörällä 24 osaan. Nosta leivinpaperin päälle. Paina jokaisen levyn 2 vastakkaista kulmaa yhteen ja keskelle ja nosta päälle nokare marmeladia. Paista 225 asteessa 7-8 min. uunin keskiosassa.