Ladataan... Ladataan...

Pinaatti/nokkos-porkkanamunahyydykkeet

Valmistusaineet 3:lle
150 g Pinaatti
100 g Porkkana
3 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
3 dl Rasvaton maito
0.25 tl Ruokasuola
0.3 tl Mustapippuri
0.2 tl Muskotti
1 tl Leivontamargariini 80 % juokseva, keskiarvo
5 g Parmesanraaste
Ohjeet

Kuori porkkanat ja leikkaa viipaleiksi tai kuutioiksi ja kypsennä pienessä vesimäärässä. Huuhdo pinaatti tai nokkosen lehdet hyvin ja höyrytä se kasaan. Jäähdytä kylmällä vedellä, niin väri säilyy kauniina. Purista vesi kevyesti pois. Voit käyttää myös pakastepinaattia. Sipaise annosvuoat (matalat tai korkeammat kuten kuvassa) pullomargariinilla. Jaa pinaatti/nokkonen ja porkkana vuokiin. Vatkaa maito ja munat hyvin sekaisin ja mausta. Kaada seos vuokiin. Ripsauta pintaan parmesaaniraastetta. Kypsennä uunissa alimmalla tasolla ritilän tai pellin päällä 180-200 asteessa 15-30 minuuttia vuoan muodosta riippuen. Ruoka on valmis kun munamaito on hyytynyt.

Vinkki

Pinaatti/nokkos-porkkanahyydyke maistuu sellaisenaan tai lisäkkeeksi esim. savukalalle. Voit valmistaa hyydykkeen myös yhteen isoon vuokaan.

Yksi annos sisältää 133 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":44,"carbohydrates":29},"weight":{"fat":6.58,"alcohol":0,"protein":10.76,"carbohydrates":7.01,"saturated_fat":1.71,"sugar":6.96,"fibre":1.6,"salt":1.03},"percent_raw":{"fat":0.4543726113617802,"alcohol":0,"protein":0.33042103532759404,"carbohydrates":0.21520635331062576},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":33,"carbohydrates":22},"total":{"kcal":133,"weight":35.650000000000006,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":242.52},"item_type":"recipe","recipe_id":1023918,"servings":3}}

 
Sulje