Ladataan... Ladataan...

Raparperikiisseli maidon kanssa

Valmistusaineet 4:lle
200 g Raparperi
5 dl Vesi
4 rkl Sokeri
3 rkl Perunajauho
0.5 dl Vesi
6 dl Rasvaton maito
Ohjeet

Huuhdo raparperit, poista kanta ja kuori tarvittaessa. Leikkaa viipaleiksi

Mittaa kattilaan vesi ja lisää raparperipalat ja sokeri (jätä n. ½ rkl kiisselin pinnalle ripoteltavaksi kuortumisen estämiseksi). Keitä raparperi pehmeiksi ja nosta kattila pois levyltä.

Sekoita perunajauhot runsaaseen puoleen desiin kylmää vettä. Kaada suurus ohuena nauhana raparperiliemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta takaisin levylle ja anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran. Kaada kiisseli vadille tai kulhoon ja ripottele pinnalle sokeri.

Vinkki

Tarjoa haaleana tai jäähtyneenä kylmän maidon kera. Raparperiruokien yhteydessä on hyvä nauttia aina jotain maitotaloustuotetta raparperin sisältämän oksaalihapon vuoksi.

Yksi annos sisältää 144 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":2,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":121},"weight":{"fat":0.21,"alcohol":0,"protein":5.01,"carbohydrates":29.06,"saturated_fat":0.15,"sugar":20.16,"fibre":0.81,"salt":0.18},"percent_raw":{"fat":0.013543681018124299,"alcohol":0,"protein":0.14501249218390158,"carbohydrates":0.841443826797974},"percent":{"fat":1,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":84},"total":{"kcal":144,"weight":55.580000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":358.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1023558,"servings":4}}

 
Sulje