Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele suklaa, ja laita se rasvan kanssa sulamaan mikroon tai vesihauteeseen. Vuoraa uunivuoka (halkaisija noin 20 cm) leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon ja kääntele varovaisesti sekaisin. Yhdistä jauhot sekä kaakaojauhe ja siivilöi seos taikinaan mahdollisimman vähän sekoittaen. Paloittele konvehdit ja pähkinät, ja sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 20–25 minuuttia. Paistoaika riippuu vuoan muodosta ja materiaalista. Brownie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Jos haluat leivonnaisesta täysin kypsän, pidä sitä uunissa pidempään.
Kumoa jäähtynyt brownie pöydälle, ja leikkaa se viipaleiksi. Browniet säilyvät jääkaapissa viikon.
Käytä taikinaan vain konvehteja, joiden mausta pidät.