Ladataan... Ladataan...

Sultsinat

Valmistusaineet 70:lle
Taikina
3 dl vettä
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte
3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1.5 l kulutusmaitoa
0.5 tl suolaa
Voiteluun
25 tl Voisulaa
Ohjeet

Valmista ensin puuro täytteeksi. Lisää vesi ja kiehauta. Sekoita joukkoon riisit ja ohrasuurimot. Hauduta 10 minuuttia. Lisää maito ja anna puuron hautua kypsäksi. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan. Mausta suolalla.

Tee puuron hautuessa taikina. Sekoita jauhot ja suola kylmään veteen. Vaivaa taikinasta kiinteä ja tasainen. Muotoile taikinasta pötkö. Leikkaa se 70 palaan. Painele ne litteiksi. Ajele taikinapalat pulikalla, jauhotetulla alustalla, muutaman millin ohuiksi ja halkaisijaltaan noin 16 sentin kokoisiksi kuoriksi.

Paista kuoret ilman rasvaa kuumalla, mielellään valurautaisella pannulla. Kun pintaan on tullut tummia läikkiä, käännä kuori ja paista toiselta puolelta. Voitele kuoret toiselta puolelta voisulalla ja pinoa päällekkäin odottamaan täyttämistä.

Perinteisesti kuoret ja puurokattila nostetaan pöytään ja kukin käärii itselleen omat sultsinat. Jos haluat tehdä työn valmiiksi, levitä löysähköä puuroa voitelemattomalle pinnalle parin millin kerros. Käännä reunat kummaltakin puolelta noin neljänneksen leveydeltä täytteen päälle. Taita kahtia. Toinen tapa on kääriä sultsinat rullalle.


Vinkki

Riisi-ohrapuuron lisäksi täytteenä voi olla riisi-, manna- tai ohrapuuroa.

Yksi annos sisältää 50 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":20,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":25},"weight":{"fat":2.24,"alcohol":0,"protein":1.31,"carbohydrates":6.24,"saturated_fat":1.38,"sugar":1.12,"fibre":0.54,"salt":0.18},"percent_raw":{"fat":0.39993964794619397,"alcohol":0,"protein":0.10398678254114828,"carbohydrates":0.49607356951265774},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":51,"weight":13.010000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":39.69},"item_type":"recipe","recipe_id":9112,"servings":70}}

 
Sulje