Ota broilerin rintafileet hetkeksi huoneen lämpöön. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Mittaa kasariin (halkaisija n. 18 cm) 4 dl vettä ja lisää joukkoon porkkana- ja sipulipalat, laakerinlehdet, pippurinmarjat ja puolikas kanaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.
Leikkaa rintafileet 3-4 osaan koosta riippuen (muista hygienia!). Nosta palat kiehuvaan keitinliemeen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 12-14 minuuttia. Laita sillä välin perunat kiehumaan.
Paloittele kuoritut porkkanat vinoviipaleiksi ja kypsennä ne höyryssä n. 10 minuuttia tai kunnes ovat sopivan kypsiä. Mausta porkkanat rypsiöljyllä ennen ruokailua. Kuumenna herneet juuri ennen ruokailua esim. porkkanoiden vieressä höyryssä. Nosta kypsät broileripalat lautaselle odottamaan.
Lisää pullomargariini puhtaaseen kasariin, kuumenna ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna porista pari minuuttia. Vedä kattila syrjään levyltä ja vatkaa joukkoon keitinliemi siivilöitynä. Nosta takaisin levylle. Sekoita hetken aikaa ja anna hautua ainakin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista maku, lisää joukkoon kypsät broileripalat ja mausta kastike hapanimeläksi etikalla ja sokerilla. Lisää hienonnettu tilli ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.