Ladataan... Ladataan...

Viskillä maustettu kurpitsa-pekaanikakku

Valmistusaineet 16:lle
500 g Kurpitsa
0.5 dl Vesi
10 kpl Digestive täysjyvä välipalakeksi
0.5 dl Pekaanipähkinä
4 dl Sokeri
0.5 dl Juokseva rypsiöljyvalmiste 70 %
1 dl Sokeri
3 kpl Kananmuna, kuoreton
4 dl Tuorejuusto original
2 tl Hunaja
1.5 tl Piparkakkumauste
15 g Konjakki / rommi / viski / gini 40 til% alkoholia
PÄÄLLE:
200 g Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
0.5 dl Tomusokeri
0.25 kpl Sitruuna, punnittu kuorineen
Ohjeet

Valmista ensin kurpitsasose: lohko kurpitsa 3–4 sentin paksuisiksi paloiksi. Kaada vesi lohkojen päälle paksupohjaiseen kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. (Tarvitset kakkuun 3 dl valmista kurpitsasosetta!)

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla.

Murskaa keksit ja pähkinät (tehosekoittimessa). Sekoita joukkoon rasva ja sokeri ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.

Sekoita huolella keskenään kurpitsasose, sokeri, kananmunat, tuorejuusto, piparkakkumauste ja viski.

Kaada kakkuvuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kiinteähkö ja kullanruskea. Anna jäähtyä.

Sekoita päällystä varten ranskankerma, tomusokeri, 1 tl sitruunan kuoriraastetta ja viski. Levitä kakun pinnalle.

Koristele haluamallasi tavalla.

Yksi annos sisältää 293 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":124,"alcohol":2,"protein":16,"carbohydrates":151},"weight":{"fat":13.6,"alcohol":0.31,"protein":3.97,"carbohydrates":37.19,"saturated_fat":5.82,"sugar":33,"fibre":1.51,"salt":0.39},"percent_raw":{"fat":0.4231917957451161,"alcohol":0.007487845820902521,"protein":0.05496826181276929,"carbohydrates":0.5143520966212121},"percent":{"fat":42,"alcohol":1,"protein":5,"carbohydrates":51},"total":{"kcal":293,"weight":95.78999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":128.11},"item_type":"recipe","recipe_id":1027463,"servings":16}}

 
Sulje