Kuori ja silppua sipuli. Kuullota oliiviöljyssä paistinpannulla. Poista paprikan kanta ja siemenet. Leikkaa se sitten ohuiksi suikaleiksi. Vuole perunankuorimaveitsellä hyvin pestystä luomusitruunasta kuoren keltaista osaa ja leikkaa se terävällä veitsellä todella ohuiksi suikaleiksi.
Yhteensä kuorisuikaleita tarvitaan vajaa ruokalusikallinen. Lisää paprika- ja sitruunankuorisuikaleet sekä puristettu valkosipuli paistinpannulle. Purista päälle sitruunanpuolikkaasta mehu ja lorauta sekaan pari ruokalusikallista jokirapujen säilöntälientä. Käännä hella miedolle lämmölle ja anna porista, kunnes paprikasuikaleet ovat pehmenneet. Lisää katkaravut ja kaprikset kastikkeeseen sekä mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita se juuri keitetyn pastan sekaan ja tarjoile heti.
Mikäli ruokareseptissä käytetän sitrushedelmän kuorta, valitse aina luomutuote. Sen kuoressa ei ole käsittelyaineita.