Ladataan... Ladataan...

Jauheliha-perunavuoka tomaattikastikkeella

Valmistusaineet 8:lle
400 g Jauheliha naudan, rasvaa 17 %
3 tl Rypsiöljy
400 g Vihannessekoitus
400 g Tomaattikastike
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1 rkl Basilika, kuivattu
1 tl Ruokasuola
2 dl Vesi
500 g Peruna-sipulisekoitus, pakaste
1 rkl Margariini paistamiseen, eläin- ja kasvirasvaa
15 g Mozzarellajuusto
Ohjeet

Paista huoneenlämpöistä kevytjauhelihaa hetki öljyssä. Lisää joukkoon pakastevihannekset (voit sulattaa niitä ensin hetken aikaa mikrossa) ja tomaattikastike. Kaada joukkoon kiehuvaa vettä ja anna seoksen kiehua viitisen minuuttia kannen alla.

Sipaise iso uunivuoka pullomargariinilla tai käytä vuoan vuoraukseen leivin- tai ruuanlaittopaperia. Kaada perunasipulisuikaleet ja kastike vuokaan. Sekoita ja tasoita pinta. Nosta vuoka 225 asteeseen uunin toiseksi alimmalle tasolle. Anna kypsyä n. 20 minuuttia.

Vähennä lämpö 200 asteeseen ja ripottele juustoraaste paistoksen pinnalle. Kypsennä vielä 20-25 minuuttia. Pakasteperunat kypsyvät tavallista nopeammin, kun muut raaka-aineet ovat kiehuvan kuumia.

Vinkki

Valmista vuoka vaihteeksi tummasta soijarouheesta ja myös silloin, jos olet kasvisruokailija.

Yksi annos sisältää 255 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":143,"alcohol":0,"protein":51,"carbohydrates":61},"weight":{"fat":16.02,"alcohol":0,"protein":12.78,"carbohydrates":15.4,"saturated_fat":4.47,"sugar":2.51,"fibre":2.97,"salt":1.25},"percent_raw":{"fat":0.5612494954237904,"alcohol":0,"protein":0.19894369534267056,"carbohydrates":0.239806809233539},"percent":{"fat":56,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":255,"weight":55.39999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":243.95},"item_type":"recipe","recipe_id":1024379,"servings":8}}

 
Sulje